Blogs
We delen regelmatig tips. Onder andere in deze blogs, op onze website en socials om onze klanten, maar ook om van (nog) niet-klanten betere inschrijvers te maken. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op LinkedIn!
Er komt veel kijken bij het inschrijven op een aanbesteding. Voldoe je aan alle criteria, heb je alle verplichte documenten op tijd en wat maakt jouw product of dienst onderscheidend? Lees hoe deze drie tips je op weg helpen.
Een goede inschrijving begint met het inleven in de behoefte van de aanbestedende dienst. Wat is de vraag áchter de vraag? Wat vindt de aanbestedende dienst belangrijk of waar zitten mogelijke zorgen? En, nog belangrijker, hoe gaat jouw bedrijf voldoen aan die vraag of de zorgen wegnemen? Een scherpe analyse van de aanbestedingsdocumenten, zoals de leidraad en het Programma van Eisen, helpen daarbij.
“Het begint met signaleren”, legt directeur Erik ter Brugge uit in de TenderSessie: ‘Het potentieel van aanbesteden in het MKB’. “Zodra je denkt ‘deze aanbesteding lijkt interessant’, moet je de diepte in. Daarmee bepaal je: kun je ook daadwerkelijk inschrijven?”
Social Return On Investment (SROI). Als je inschrijft op aanbestedingen kom je deze term vaak tegen. Maar wat houdt het nu precies in?
In de TenderSessie: ‘Het potentieel van aanbesteden in het MKB’ legt directeur Erik ter Brugge het potentieel van aanbesteden in het mkb uit. Waarom is een aanbestedende dienst juist blij met inschrijvingen vanuit het mkb? En, natuurlijk de grote vraag: hoe win je een aanbesteding?
Zo’n driehonderd per jaar. Dat is het aantal inschrijvingen, waarbij we mkb-bedrijven helpen. Wat doen we dan zoal?
Wil je graag inschrijven op aanbestedingen? Maar weet je niet of er überhaupt aanbestedingen in jouw branche worden uitgeschreven? Doe dan onze exclusieve Branchecheck.
‘You only get one chance to make a first impression.’ Dat geldt ook voor het inschrijven op aanbestedingen. Natuurlijk onderscheid je je als inschrijver op prijs en kwaliteit. Maar bedenk dat een beoordelaar soms wel twintig plannen van aanpak moet lezen in korte tijd. En dat er soms veel informatie wordt gevraagd. Juist dan maak je met een heldere, overzichtelijke vormgeving het verschil!
Te laat, niet compleet, te duur of niet SMART. Stuk voor stuk redenen waarop je een aanbesteding kunt verliezen. Veel ervan kun je echter voorkomen. Hoe? Wij helpen je op weg met deze vier tips.
Is jouw bedrijf geschikt om in te schrijven op aanbestedingen? Met onze volwassenheidsscan weet je het zo!
Inschrijven op een aanbesteding klinkt misschien als moeilijk of veel werk. Maar met de juiste hulp en structuur kom je een heel eind. Uw Aanbesteding helpt je in 6 overzichtelijke stappen aan een unieke inschrijving.
De laagste prijs of de beste kwaliteit. Vroeger ging u misschien puur voor de laagste prijs. Tegenwoordig vindt u het waarschijnlijk ook belangrijk dat het bedrijf, waar u het product of de dienst koopt, aandacht heeft voor bijvoorbeeld duurzaamheid. U vraagt eens wat rond naar ervaringen van kennissen en vrienden. Checkt nog wat reviews. En vervolgens maakt u uw keuze. Feitelijk is een aanbesteding niet anders of moeilijker. Wij vertellen u waarom.